Преастъпна група, занимавала се с трафик на чужденци, е неутрализирана 

...
Преастъпна група, занимавала се с трафик на чужденци, е неутрализирана 
Коментари Харесай

МВР разби група, занимавала се с трафик на чужденци 

Преастъпна група, занимавала се с трафик на чужденци, е неутрализирана  при съместна интервенция на полицията в София, Пирдоп, Стара Загора и Димитровград, заяви Министерство на вътрешните работи.  

Работата по случая почнала в края на октомври, когато при обход автопатрул забелязал на третокласен път в землището на Копривщица паркиран товарен автомобил без лидер. При последвалата инспекция униформените открили в товарния отсек на буса 24 мъже без документи за идентичност, самоопределящи се като афганистанци. След оглед на местопроизшествието по случая било формирано досъдебно произвеждане. В рамките на следствието били извършени голям брой дейни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности от криминалисти. 

В резултат на професионалната им екипна работа и оперативна съгласуваност са арестувани трима мъже, съпричастни към осъщественото закононарушение. Събрани са задоволително данни за изпълняваните от тях функционалности в противозаконната скица – уредник, медиатор и лидер. Извършени са претърсвания на населяваните от тях адреси, където са открити и конфискувани доказателства, съотносими към реализираната незаконна активност. 

След привършване на дейностите по следствието двама от тях са привлечени като обвинени за осъществено закононарушение по член 281, ал.2 от Наказателен кодекс и с прокурорско разпореждане са арестувани за период до 72 часа. На 25 ноември с присъда на Районния съд в Пирдоп престъпно проявените мъже са наказани на 11 месеца отнемане от независимост условно, с три години изпитателен период и санкция – в размер на 4500 лв. за единия и 2500 лв. за другия.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР